2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (İYS-1) HAKKINDA

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI (İYS-1) HAKKINDA

Sevgili öğrencilerimiz,

İYS-1, 19 Eylül 2022 tarihinde iki oturumda düzenlenecektir. Oturum detayları aşağıdaki gibidir.

Önemli Bilgiler

• Sınava herhangi bir nedenle giremeyen adaylar için telafi sınavı yapılmayacaktır.
  • Öğrencilerin 19 Eylül 2022 tarihinde sınav saatinden en az 30 dakika önce Canik Kampüsü B Blok girişinde ilan edilecek olan sınava gireceği derslik bilgilerini kontrol ederek dersliğinde hazır olması gerekmektedir.
  • Sınav, “Dinleme Becerileri” bölümü ile başlayacaktır. Sınava geç kalan öğrenciler, “Dinleme Becerileri” bölümü tamamlanana kadar sınav salonuna alınmayacaktır. Cevap anahtarında, bu bölümle ilgili herhangi bir işaretleme yapmayacaklardır. Bu hususta tüm sorumluluk öğrenciye aittir.
  • Sınav sonuçları Samsun Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü (https://yabancidiller.samsun.edu.tr/) resmi sitesinde duyurulacaktır.
  • Öğrencilerin yanlarında öğrenci kimlik kartı / belgesi (kayıt esnasında verilen) ve geçerli bir vatandaşlık belgesi (nüfus cüzdanı / ehliyet / pasaport) bulundurmaları zorunludur.
  • Öğrencilerin sınav salonuna aşağıdaki araç-gereçlerle girmeleri yasaktır:
  • herhangi bir elektronik cihaz (çağrı cihazı, telefon, elektronik çağrı cihazı, fotoğraf makinesi, veri depolama ve aktarımda kullanılacak her türlü cihaz),
  • kitap, broşür, ders notu, sözlük gibi sınav sorularının yanıtlanmasında yararlanılabilecek her türlü basılı yayın.
  • Öğrenciler yanlarında kurşun kalem, tükenmez kalem ve silgi bulundurmalıdırlar. Optik işaretlemeleri kurşun kalemle yapılacaktır.
  • Adaylar sınav süresince sınav gözetmenlerinin isteklerine uymakla yükümlüdürler.
  • Başkasının yerine sınava girme ya da kopya çekme girişiminde bulunan adayların sınavları geçersiz sayılacak ve haklarında disiplin işlemi/yasal işlem yapılacaktır.

Öğrencilerimize başarılar dileriz.

14 Eylül 2022