İYS-1 SONUÇLARI HAKKINDA DUYURU

19.09.2022 TARİHLİ İYS-1 SONUÇLARI HAKKINDA

Sevgili Öğrencilerimiz,

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS-1) 19 Eylül 2022 tarihinde Samsun Üniversitesi Canik Kampüsünde yapılmıştır. Sınav sonuçları ekte belirtilen tabloda mevcuttur.

İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü için 70 puan ve üstü alan öğrenciler, İngilizce Mütercim-Tercümanlık dışındaki lisans bölümleri için ise 60 puan ve üstü alanlar başarılı olarak değerlendirilmiştir.

Başarılı olan öğrenciler bölümlerden ders alacak, yeterli puanı alamayan öğrenciler, için ayrıca bir düzey belirleme sınavı yapılmayacaktır. İsteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrenciler belirlenen kota doğrultusunda kabul edilmiş ve sınıf listelerine dâhil edilmiştir. 2020 – 2021 akademik yılına kayıtlı ve yeterli puan alamayan öğrencilerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçmesi gerekmektedir.
2021 – 2022 akademik yılına kayıtlı ve yeterli puan alamayan zorunlu Hazırlık öğrencilerinin Hazırlık sınıfına devam zorunlulukları yoktur. İYS veya YDS/YÖKDİL sınavlarından yeterli puan alarak zorunlu Hazırlık eğitiminden muaf olabilirler. İkinci sene de muaf olamayan öğrenciler ilişik kesmek ya da Türkçe bir bölüme geçmek durumundadır. 2021 – 2022 akademik yılına kayıtlı ve yeterli puan alamayan zorunlu Hazırlık öğrencilerinin Hazırlık derslerine gelme taleplerini dilekçede belirterek en geç 23 Eylül Cuma günü yabancı[email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir. Sınıf bilgileri, ders programları ve materyalleriyle ilgili bilgilendirme için güncel duyurularımızı takip ediniz.

Başarılar dileriz.

21 Eylül 2022
1.698 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı