İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI I HAKKINDA DUYURU

İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI I HAKKINDA DUYURU

Samsun Üniversitesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfına zorunlu ve isteğe bağlı olarak devam edecek öğrenciler ile önceki yıllarda başarısız olup tekrar hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerin, yabancı dil düzeyleri ve zorunlu hazırlık ile ilgili yeterliklerinin belirlenmesi için 30 Eylül 2020 tarihli “İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS)” na girmesi gerekmektedir. Sınav hakkında bilgilendirme duyurunun devamındaki tabloda (2. sayfada) mevcuttur.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfını İYS’ye girmeden atlamak isteyen öğrencilerimiz için eşdeğerlik tablosu duyurunun devamındaki tabloda (3. sayfada) mevcuttur.

Sınav, üniversitemizdeki dersliklerde yüz yüze gerçekleşeceği için, öğrencilerimizin sınav yeri ile ilgili duyuruları sitemizden takip etmeleri gerekmektedir. Duyurular dışında başka bir bilgilendirme yapılmayacaktır. Bu yüzden, sınavla ilgili bilgilendirmeleri takip etmek öğrencilerimizin sorumluluğundadır.

Hazırlık sınıfında eğitim alacak öğrencilerin hangi seviyede eğitim göreceklerini belirlemek için ayrıca bir sınav yapılmayacaktır. COVID-19 pandemi süreci göz önünde bulundurularak üniversitemizce alınan önlemler kapsamında, Hazırlık Sınıfı Yönergesi’ndeki İkinci Bölüm, Madde 6 baz alınarak, 30 Eylül 2020 tarihli “İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS)”nın, hazırlık sınıfında eğitim alacak öğrencilerin hangi seviyede eğitim göreceklerini belirlemek için de kullanılmasına karar verilmiştir.

Hazırlık Sınıfı Yönergesi’ndeki İkinci Bölüm, Hazırlık Sınıfında Eğitim Öğretime İlişkin Esaslardan İYS ile ilgili maddeler aşağıda verilmiştir:

MADDE 5 – (1) Kısmen veya tamamen İngilizce eğitim veren lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin yeterlikleri, akademik yılbaşında YDK tarafından hazırlanan ve uygulanan İYS ile belirlenir. Lisans öğrencileri için İYS’de başarı notu 100 üzerinden en az 60’tır. Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri için dönem içi başarı notu ve yeterlik geçme notu 80’dir. Programlar bazında farklılıklar Üniversite Senatosu tarafından belirlenen İYS eşdeğerlik tablosunda belirtilir.

(2) Anadili İngilizce olan ülkelerin vatandaşları ile en az son üç yılında, İngilizcenin ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp ortaöğrenimini bu kurumlarda tamamlayanların yeterlikleri YDKYK tarafından değerlendirilir.

(3) İYS’de başarılı olanlar ile YDKYK tarafından önerilen ve Senato tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlardan geçerli puanı elde edenler, yerleştirildikleri lisans programına kayıt yaptırabilirler.

(4) Herhangi bir nedenle İYS’ye girmeyenlere telafi sınavı verilmez.

MADDE 6 – (1) Hazırlık Sınıfında öğrencilerin hangi seviyedeki grupta eğitim görecekleri, İYS’den aldıkları puan veya seviye tespit sınavı sonuçlarına göre belirlenir.

Sınav Hakkında

Sınavın süresi 2 saat 45 dakikadır. Sınavın içeriği aşağıdaki gibidir:

İngilizce Hazırlık Sınıfını İYS’ye girmeden atlamak isteyen öğrencilerimiz için eşdeğerlik tablosu aşağıdaki gibidir:

 

25 Ağustos 2020
874 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

Öğrenci Destek Hattı